Какви са скритите разходи при изработка на интернет магазин?

Автор: -

Управляването на готов онлайн магазин може да ви подмами към харчене на ненужни средства и ресурси, без значение колко ниска е първоначалната цена за създаването на магазина. Начинът да избегнете ненужно даване на пари е да се информирате за идеалното положение, при което е добре да стартите такъв бизнес, а именно: когато цената отговаря на функционалностите, а функционалностите отговарят на нуждите на този малък бизнес. За да откриете тази среда, обаче, трябва да сте наясно със „скритите разходи“, които е възможно да ви изненадат неприятно при изработката на итнернет магазин.

 

Изработка на интернет магазин

 

Ако сте от търговците, които държат да изградят онлайн магазина си самостоятелно, цената за изработката на уебсайта е само частица от всички разходи. Инсталирането на софтуер за пазаруване и разплащателни модули също не са финалната спирка на разходите. Подобно на реалните магазини, мястото на което ще се намира вашият електронен магазин е от значение – ако физическият адрес се намира в лош квартал, ще е нужно да инвестирате в мерки за сигурност. А проблемът в интернет е, че „добри“ квартали няма, следователно е много вероятно рано или късно да се сблъскате с въпроса за сигурността и да се наложи да правите нова инвестиция за преодоляването на проблема.

Една елементарна разбивка на перата, които изискват разход за поддръжка на онлайн магазин би изглеждала така:

  1. Разработка на сайта – графичен дизайн, софтуер за пазаруване, зареждане с продукти.
  2. Хостинг. Хипотетично казано хостингът е „сградата“, в която би се намирал магазинът ви, ако имаше физически адрес.
  3. Поддръжка на система за сигурност. Как да стоите далеч от онлайн крадците? Те непрекъснато разработва нови техники за разбиване на сървъри. Ако не се застраховате с непрекъсната поддръжка на защитата ви, „крадците“ ще бъдат значително улеснени да разбият онлайн магазина.
  4. Привличане на нови клиенти. Ако никой не посещава онлайн магазинът, то няма да печелите много пари. С голямата конкуренция в интернет зависи най-вече от търговеца намирането на креативни начин за привличане на посетители в магазина, които в последствие да станат клиенти.

За развитието на вашия онлайн магазин със сигурност ще се наложи да инвестирате във всяка една от изброените точки. Това увеличава разходите, а не се препоръчва за малък бизнес. Алтернативният вариант е ползването на платформа за онлайн магазин под наем. Платформата се грижи да ви предостави готови услуги на пакетна цена. Само за 39 лв. на месец ( 468 лв. на година) RAZ.bg дава на търговците си хостинг, удобна система за управление, постоянно обновяване на мерките за сигурност и непрекъсната подкрепа и помощ за привличане на нови клиенти. Обадете се още сега на тел. 0893 619 587 и започнете първите си стъпки в онлайн бизнеса.

2 Коментари към Какви са скритите разходи при изработка на интернет магазин?

  1. Важно е да се знае, че разходите са много големи, особено, ако клиентите желаят да получат един магазин, който да продава много. С други думи, само с направата на магазина нещата не стигат, не е достатъчно, трябва си и SEO

    • Не е задължително да се инвестират големи средства, но все пак инвестицията на време е важен фактор за развитието на всеки онлайн магазин. Винаги съветваме нашите търговци да инвестират времето си в създаване на полезно съдръжание, което да служи добре на SEO целите им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>