Общи въпроси

Кои страни и валути са използваеми с RAZ?

Можете да продавате продукти във всички валути, включително български лева, евро, британски паунд или щатски долар. Онлайн магазинът поддържа само една валута по избор на търговеца.

Какви начини за плащане могат да използват моите клиенти?

Можете да приемaте всеки метод на плащане с RAZ, включително наложен платеж, кредитна карта, paypal и epay.

Има ли някакви скрити такси, за които трябва да се тревожа?

Не. Получавате напълно функционален онлайн магазин, за който няма да имате други разходи до началото на следващия абонатен период.

Какво да направя, когато получа поръчка?

Системата на RAZ.bg ви служи като асистент и ви информира, когато е направена поръчка. Обработката й става лесно и ефективно. В случай, че имате нужда от още информация, можете да се свържете с клиента директно от панела с поръчката.

Необходима ли е инсталация на онлайн магазина?

Не. Не се изисква инсталация, защото RAZ е уеб базиран софтуер като услуга и работи с всички операционни системи (включително Windows и MacOS)! Ние се грижим за магазина, така че не е нужно да се притеснявате за инсталиране, модернизация или поддържане на софтуер или сървъри.

Трябва ли да бъда дизайнер/програмист, за да си променя дизайна?

Не. Промяната на дизайна в онлайн магазин от RAZ.bg се случва с няколко клика на мишката и отнема само секунди.

Мога ли да използвам собственото си име за домейн с RAZ?

Да! RAZ се интегрира със съществуващ уеб сайт или име на домейн, регистрирано с друг доставчик. Попитайте Вашия регистратор на домейни да насочи вашия домейн или поддомейн към нашите сървъри. За повече информация кликнете тук.

Кои езици се поддържат?

Вашия магазин може да бъде на български или на английски език.

Онлайн магазините на RAZ.bg имат ли мобилна версия?

Да. Вашите клиенти ще могат да пазаруват, докато са навън в движение, пътуват или са попаднали в поредното задръстване. Онлайн магазините от RAZ.bg поддържат мобилна версия. Така вашият магазин е достъпен от устройства като смартфон и таблет и отговаря на изискванията за мобилна версия на Google.

Ще премина ли през обучение за работа с онлайн магазин?

Да. RAZ.bg е създаден с идеята повече хора да се възползват от бизнес перспективите на електронната търговия. Затова платформата осигурява безплатно стартово бучение и консултация на всички свои търговци. С получените знания те могат постоянно да развиват потенциала на магазина си.

Мога ли да планирам разпродажби в онлайн магазина?

Да. Можете да планирате разпродажба в онлайн магазина си за определен срок за всеки продукт.

Какво съдържание е небходимо, за да продавате продукт в онлайн магазина?

За да осъществявате добри продажби, е нужно да въведете име на продукта, снимка, цена и кратко описание. Това отнема само няколко минути и се случва по лесен начин, за който не ви е необходимо специално образование и умения.

Ще се поддържа ли функцията виртуална пазарска количка?

Да. Всеки онлайн магазин на RAZ.bg има вградена пазарска количка. Клиентите ви винаги ще виждат продуктите, които са избрали за покупка и стойността им, независимо на коя страница от сайта на онлайн магазина се намират.

Включена ли е техническа поддържка в цената на онлайн магазина?

Да. Със закупуването на онлайн магазин от RAZ.bg, вие ползвате и услугата техническа поддържка.

Как потребителите ще намират търсените продукти?

Онлайн магазинът съдържа търсачка, която ще помогне на потребителите да открият търсения от тях продукт. Също така можете да качвате различните типове продукти в определени категории, а това улеснява много потенциалния клиент в търсенето.

Възможно ли е да продавате с кодове за остъпка?

Да. Всеки онлайн магазин от RAZ.bg поддържа система за купони. При ползването на системата срещу въвеждане на определен код потребителят получава отстъпка от цената на избрания продукт. Тази функция е полезна за изграждане на лоялност у клиентите на онлайн магазина.

Ще има ли блог към онлайн магазина?

Да. Всеки онлайн магазин от RAZ.bg може даподдържа блог. В него могат да се публикуват текстове, снимки и видео съдържание на различни теми. Активирането на функцията става бързо и лесно.

Мога ли да ползвам RAZ.bg, ако съм локализиран извън България?

Да, абсолютно можете да управлявате свой онлайн магазин от друга държава.

Има ли риск цената на абонамента да се увеличи след първата година?

Не. RAZ.bg гарантира, че за минимум 5 години от отварянето на онлайн магазина ви, абонаментата такса няма да бъде увеличавана, а дори напротив – при определени условия тя може да бъде намалена. За повече информация се свържете с нас.