WordPress е най-подходящата система за български онлайн магазин

Автор: -

WordPress е една от най-използваните уеб-базирани програми за блогове, сайтове и др. Въпросът е: дали това, че системата е популярна, значи, че тя е подходяща за онлайн магазин? Отговорът е абсолютно да. Затова и RAZ.bg изработва онлайн магазини, базирани на WP.

Изработка на онлайн магазин с WordPress

От гледна точка на търговеца, предимствата са:

- използва се лесно;
– външният вид на уебсайта лесно се променя;
– софтуерът се обновява непрекъснато, което е гарант за сигурност и функционалност.

Започни своя онлайн бизнес още днес.

Тези три основни предимства са повече от достатъчни, за да обяснят популярността на WordPress. Когато говорим за онлайн магазини, техният брой се увеличават многократно. От гледната точка на експертите, предимствата звучат по следния начин:

 • Плъгин функционалности: WordPress предлага голямо разнообразие от плъгини, които са подходящи специално за онлайн магазини. Те ви позволяват да вкарвате различни опции за доставка, да поддържате и следите складови наличности, да вграждате системи за плащане, потребителите да пишат отзиви, да отговаряте на клиентите и много други.
 • Добра конкуренция: WordPress има добри позиции срещу други опции за онлайн магазини като Magento, Opencart или Shopify. Магазините на Magento се изграждат из основи, а Shopify предлага по-ограничени теми и плъгини за онлайн магазин. Ограниченията на Shopify дори се увеличават, когато говорим за онлайн магазин на българския пазар. Докато WordPress системата, която ползват онлайн магазините на RAZ.bg, е напълно съобразена с условията за пазар в България. Следователно предимствата на WP не само съществуват, а и действително ви помагат в конкурентните позиции спрямо други онлайн магазини, които са създадени от различни платформи.
 • Обновяване: WP е система, която се обновява от едно от най-големите общества от програмисти в света. Това поддържа системата защитена и в крак с новостите. А вие като търговец няма защо да се тревожите за това, защото вашият онлайн магазин е под наем.
  googlevewordpress
 •  On Page оптимизация. Wordpress разполага с инструмент, който ще ви помага да създавате съдържание, което да отговаря на SEO изискванията на Google. Няма да е нужно да плащате на SEO фирма, защото сами ще имате възможността да се грижите за качеството на съдържанието в магазина с помощ от инструмента на WordPress. Той ще работи като ваш асистент и ще ви съветва какво да добавите/премахнете от всеки текст, който пишете за онлайн магазина си.

 

Факт е, че WordPress не е бил създаден с идеята да бъде система за онлайн магазини. Но лесното й използване от потребителите и търговците я превърна в идеалния продукт за изработка на онлайн магазин. Системата едновременно ви помага да администрирате и разработвате бизнеса си. Можете да разгледате някои от онлайн магазините на RAZ.bg, базирани на WordPress и са чудесна илюстрация на изброените предимства. Ако ви е трудно да повярвате, че нов търговец като www.yerbamate.bg има магазин, който по нищо не отстъпва на гигантите в търговията, то това се дължи на факта, че WordPress е своеобразен наръчник за развитие на онлайн бизнес, който помага на търговецът да заблести толкова силно, колкото блестят и големите му конкуренти.

1 коментар към WordPress е най-подходящата система за български онлайн магазин

 1. Съгласен съм напълно и подкрепям с 2 ръце! WordPress предлага много позитиви при изграждане на онлайн магазин. Но има и няколко малки камъчета, които могат да обърнат колата… Честото обновяване примерно може да създаде проблем, както на нас скоро ни се случи.
  Оказа се, че авторите на темата бяха прекратили съпорта й преди около година. И в един момент целия онлайн магазин буквално се „счупи“. Наложи се да връщаме бекъп и да забраним ъпдейта на ядрото на WordPress и на всички плъгини, за да останат те в синхрон с морално остарялата тема. Пък някой ден през зимата ще мислим за съвременна и актуална тема и цялостен ъпдейт.
  Wordpress в комбинация с WooCommerce е чудесна комбинация. А се намират и хубави теми, в които превръщането на сайта само в каталог, без количка и възможност за поръчка онлайн става само с натискане на няколко бутона.
  А като добавим, че WordPress много добре се оптимизира onpage, това е още един важен позитив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>