Предварителни продажби в онлайн магазин – мисията възможна

Автор: -

В днешно време онлайн магазините все повече предлагат на своите клиенти възможност за предварителна поръчка на продукти. Целта е да се генерират продажби, дори когато налиностите от определен продукт са изчерпани. Тази функция може да оптимизира продажбите на онлайн магазина и затова е препоръчително да се възползвате от нея, ако се налага.

Как точно работи опцията за предварителни поръчки от онлайн магазин в RAZ.bg?

За целта е нужно да включите управлението на наличностите в онлайн магазина. Така например, ако имате на скалд 100 бройки от един продукт, въведете в платформата наличност от 100 бр. Така когато продадете последния брой от сътоветният продукт, ситемата ще приеме, че продуктът е изчерпан. Ако позволите предварителната продажба, вашите клиенти ще могат да поръчат изчерпания продукт, но ще знаят, че правят „предварителна поръчка“/ pre-order.

предварителна поръчка онлайн магазин

Илюстрация от платформата за онлайн магазин на RAZ.bg, която показва как лесно и бързо може да се разреши предварителната поръчка на продукти.

Предварителните поръчки са добър начин да продавате, дори когато наличностите на бестселър продуктите ви са изчерпани. Но е важно да имате и няколко неща на ум, когато пускате предварителни продажби – информирайте клиентите си допълнително за периода, в който да очакват доставкатана предварителната поръчка. Съобщете тази информация в продутковата страница или просто се обаждайте на клиента, за да потвърдите, че е наясно със значението на предварителната поръчка. Това има и няколко допълнителни предимства – осъществявате по-близък контакт с купувача и можете да се възползвате от маркетинговите възможности, които предлага личния контакт.

Един от начините да отличите продуктите с предварителна поръчка е като направите отделна продуктова категория за такива продукти. Така клиентът ще вижда на едно място всички продукти без наличност, но с възможност за поръчка въпреки това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>