Сгъваемият дизайн ви класира по-добре в Google

Автор: -

От 21-ви април Google официално поставят с приоритет сайтовете, които имат сгъваем дизайн за мобилни приложения. След като все по-голяма част от търсенията в търсачката се случват чрез смартфон, беше въпрос на време да се вземе предвид този фактор. Всеки онлайн магазин на RAZ.bg има и мобилна версия, което означава, че те няма да имат проблем с класирането в Google, а дори по-скоро обратното спрямо други онлайн магазини, чието съдържание не може да се разглежда изцяло в мобилна версия.

Онлайн магазин с риспонсив дизайн

Сгъваемият дизайн адаптира сайта според екрана, от който се разглежда. Така че ако вашият онлайн магазин изглежда чудесно при посещение от декстоп устройства, той ще изглежда по същия прекрасен начин и при посещение от мобилно устройство. Топ ползите от сгъваемият дизайн са, че той подобрява оптимизацията за търсачки, но и не само това. След като онлайн магазинът ви работи добре на смартфон, търсачката ще го постави на по-висока позиция спрямо сайтовете на конкуренти, които не работят добре на мобилно устройство. Този фактор досега е бил по-скоро второстепенен, но от април официално става от главно значение за класирането на сайтовете.

Потребителите са доволни

Сгъваемият дизайн освен че прави Google щастлив, прави и посетителите на вашия онлайн магазин щастливи. След като сайтът ви изглежда по сходен начин, независимо от устройството, от което се разглежда, клиентите ви със сигурност няма да се чувстват объркани с функционалността му.

Спестявате си време

Ако вашият онлайн магазин поддържа сгъваем дизайн на WordPress, няма защо да мислите за създаване на няколко версии за сайта на онлайн магазина. Няма нужда да поддържате по отделно версиите за декстоп и мобилните версии. Обновяването се случва само еднократно и то важи за двете версии на дизайна.

Онлайн магазинът ви е бърз

Представете си, че имате два отделни адрес за сайта на онлайн магазина ви – единият за декстоп устройства, а другият за мобилни у-ва. Когато някой въведе адреса за десктоп устройства от смартфона си, ще отнеме време заради пренасочванетокъм мобилната версия. Но сгъваемият дизайн не създава този проблем и потребителите ви се радват на възможно най-доброто преживяване в онлайн магазина ви.

Вашият онлайн магазин поддържа ли сгъваем дизайн на WordPress? Ако не, побързайте. Крайният срок да обновите магазина си, за да бъдете възнградени от политиката на Google е 21-ви арпил и той наближава. Последното нещо, което един търговец би искал за онлайн магазина си е да изостане зад конкуретнтите си. Свържете се с RAZ.bg, ако желаете по възможно най-бързият начин да отговорите на новите изисквания на Google.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>