Маркетинг за моя онлайн магазин през март 2017 г.

Автор: -

Маркетинга на съдържанието е важен – многократно сме го обсъждали и ето че дойде ред на мартенската дискусия по темата. Какво съдържание да представим в онлайн магазина си през първия месец от пролетта?

1. Разкажете история

Едно от предимствата на маркетинга на съдържанието е, че очовечявате бизнеса си, създавате лична връзка с клиентите си. През март можете да разкажете история от вашият опит в продажбите. Можете да разкажете как сте решили да предложите някои нови продукти в онлайн магазина си, какво ви е вдъхновила да започнете да продавате определена категория продукти и т.н.

Друг вариант е да разкажете как сте започнали своя бизнес с онлайн магазин. Каква е била искрата, която е запалила интереса ви? За пример можете да вземете видеото на Wild Turkey Bourbon с Матю Маконахи, където се разказва една чудесна бизнес история.

2. Публикувайте пролетен списък за пазаруване

20-ти март, понеделник, е първият ден от пролетта. Това е страхотна възможност да помогнете на клиентите си да се подготвят за сезона, като им дадете списък за пазаруване с препоръчани от вас продукти.

3. Баба Марта

Заиграйте се с темата за Баба Марта. Можете да направите специална селекция с продукти в цветова гама бяло и червено. Цветът би бил ключов за такъв тип тематични продажби, така че в зависимост от продуктите, които продавате, можете да се възползвате добре от тази идея.

4. Св. Патрик

Още една дата, която предлага възможности за тематични продажби е Денят на св. Патрик. Денят е 17-ти март и милиони хора по целия свят празнуват като носят зелено. А това дава големи възможности на всеки онлайн магазин да реализира тематични продажби. Както се казва, замислете се! :)

Прочетете още:
Съдържание за моя онлайн магазин през март 2016 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>