Как Google + може да помогне на вашия онлайн магазин?

Автор: -

Google+ винаги е бил загадъчен за малкия бизнес. В сравнение с Facebook и Twitter, за G+ се говори доста по-малко. Това е странно, защото през 2013 г. Гугъл плюс стана втората най-голяма социална мрежа след Фейсбук. Преди да отпишете тази социална мрежа от списъка с инструменти за комуникация, е по-добре да се запознаете с няколко начина, по които тя може да е полезна за вашия онлайн магазин.

Безплатен онлайн магазин

1. Google+ авторство

Най-важната причина защо трябва да ползвате Google+ е, че отбелязва авторството ви над определено съдържание в нета. Може би ви е направило впечатление, че когато търсите нещо в Гугъл, резултатите понякога се появяват с профилна снимка:

Онлайн магазин с google+

Тези профилни снимки са от Google+ страницата на автора. Гарантираното авторство може значително да увеличи трафика от търсещите машини. Проучвания сочат, че изображението в резултатите от търсене увеличават кликванията и интереса на потребителите. Разумно е да се предположи, че по този начин Гугъл дава приоритет на вашето съдържание пред други източници, които са без гугъл авторство.

2. Контакт с лидери на мнения

Google+ предлага много полезни начини да се свържете с влиятелни фигури от областта, в която предлагате стоки. Ако например притежавате онлайн магазин за бижута и има блогър, който смятате, че ще хареса продуктите ви, е нормално да искате да се свържете с този човек. Google+ ви осигурява ефективен начин да осъществите този контакт, защото привличането на потребителското внимание там става по-лесно. Причината за това е, че известията в Google + се появяват дори ако потребителят не влиза в гугъл+ акаунта си, а само проверява пощата си.

Има разнообразни начини да привлечете вниманието на някоя влиятелна личност от търговската област, в която е вашият онлайн магазин:

  • да ги споменете в публикация
  • да споделите публикация с тях
  • да коментирате тяхна публикация
  • да коментирате публикация, върху която те са си оставили вече мнението
  • да ги добавите в своите кръгове
  • да предложите нови хора, които да добавят в своите кръгове
  • да ги отбележите в снимка
  • да започнете разговор с тях
  • да споделите събитие с тях

Какво да направите?

Първото нещо, което трябва да предприемете, е да настроите профила си в Google+ като влезете в gmail регистрацията си и отидете в менюто Google+. Не забравяйте да активирате и Google+ business page. След като сте готови, отделяйте по 2 часа всяка седмица за опознаване на функциите на социална мрежа и да разберете как точно можете да маркетирате вашия онлайн магазин в рамките й.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>