Важно ли е да имате добра търсачка в своя онлайн магазин?

Автор: -

Отговорът е „ДА“. По-важно е, отколкото си представяте.

Една от най-пренебрегваните функционалности в онлайн магазините е търсачката. Търсачките често показват неподходящи резултати и това затрудднява потребителите. Дори най-големите онлайн магазини имат пропуски в това отношение. Оптимизирането на търсенето във вашия онлайн магазин може да има значително влияние върху поведението на потребителя относно направата на покупка.

online-search-loop-tarsachka

Има начини, чрез които може да се опрости процеса на търсене на продукт в онлайн магазина и потребителите да намерят това, което търсят, дори ако не са сигурни коя ключова дума да използват в търсачката. Единият от тях е филтрирането на резултатите. Потребителите могат да филтрират резултатите по категории, ценови диапазон и дори по марка. Тази функционалност е включена в пакетите за онлайн магазини на RAZ.bg, така че не е нужно да плащате за оптимизация на търсачката в сайта.

Търсачка в онлайн магазин

Резултатите, които ще се покажат след филтриране, ще показват цялата необходима информация, която може да убеди потребителя да извърши покупка. Вижда се снимка на продукта, име на продукта, цена и намалена цена (ако има намаление). Първите резултати, които потребителят ще види са най-близките до ключовата дума, която той е въвел и филтрите, които е избрал за показване на резултатите. Предоставяйки фунцкионално ползване на търсачката, вие ще сте сигурни, че потребителите ви ще намерят продукта, който търсят. Това и една малка застраховка, че клиентът няма да напусне магазина ви заради това, че не е открил продукт, който по принцип предлагате.

Предвид конкурентната среда в интернет, всеки малък детайл е от значение за успеха ви. Затова магазините на RAZ.bg са изработени съобразно дребни, но значими детайли. По този начин търговецът може да се съсредоточи върху стратегиите си без да мисли за дребни неща, които са проблем на много други онлайн магазини в интернет. При желание от ваша страна, специалистите на RAZ.bg могат да ви помогнат да анализирате какви продукти търсят клиентите ви в търсачката на магазина и колко от тях правят поръчка от резултатите, които са получили.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>