Не правете тези грешки с вашия онлайн магазин

Автор: -

Много често се случва да получим запитване за изработка на онлайн магазин с екстри. В много от случаите, клиентите ни споделят сложни идеи, които в техните представи изглеждат добре, но на практика не работят добре.

Затова подготвихме списък с грешките, които можете да допуснете в онлайн магазина си, ако развихрите въображението си прекалено много.

1. Объркващи елементи на продуктовата страница. Има много елементи, които може да изглеждат красиво и ефектно, но да разсейват клиентите ви от целта, с която е в онлайн магазина ви – да купи продукт. Затова семплият дизайн трябва да бъде водещ в избора ви на онлайн магазин.

2. Сложен процес на завършване на поръчка. Когато клиентът си избере продукт и избере бутонът „Купи“, продуктът трябва да отиде в пазарската количка, а клиентът да може да продължи да пазарува. Когато е готов с избора си на продукти и отвори пазарската количка, клиентът трябва да може бързо да завърши поръчката си. Излишно е да препращат клиентът към други страници. Можете да му предложите покупка на сходен или по-качествен продукт преди завършване на поръчката, но само това. Не е изгодно за бизнеса ви да разсейвате потребителя точно преди завършване на поръчка с препратки към други страници.

Изработка на онлайн магазин платформа

3. Не искайте твърде много информация. Поискайте от клиента да остави само най-важната информация за завършване на поръчката – име, адрес и телефон. Формата на RAZ.bg за завършване на поръчки е пригодена за максимално бърза работа и няма да ви създава проблеми в това отношение.

4. Предлагайте само основни методи за доставка. Ако предлагате доставка с куриер, това е достатъчно. Няма нужда да карате потребителя да избира между различни куриери или български пощи. Налагането на такъв избор убива процеса на покупка. Потребителя вече ви се е доверил и вашият избор за доставка е неговият избор за доставка. Няма нужда да усложнявате решението му с въвеждането на допълнителни опции.

5. Несъвместимост между мобилната версия и десктоп версията. Ако потребителите често влизат в онлайн магазина ви от различни устройства, те ще се чувстват объркани. Дори дребни различния в логиката на подреждане на продуктите може да ги откаже да търсят в десктоп версията това, което са харесали преди време от мобилната версия на магазина.

Идеята на RAZ. bg да предлага типови онлайн магазини цели да избегне именно допускането на тези грешки и да предложи лесен модел за работа с висок потенциал за развитие. Разгледайте онлайн магазините, които се довериха на модела, който RAZ.bg предлага (www.coffero.com, www.yerbamate.bg, www.magazinche.com) . Ако желаете и вие да облечете бизнеса си по сходен начин, можете да направите запитване за изработка на онлайн магазин тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>