Туитър анкета за 3 цели на вашия онлайн магазин

Автор: -

През октомври беше въведена нова функция в Twitter, която дава възможности за провеждане на анкети. Тя е активна от десктоп версията, мобилната версия и мобилното приложение на социалната мрежа. Използването на тази нова функция може да бъде много полезна за онлайн магазините.

Чрез туитър анкета можете да задавате въпроси на последователите си, а те могат да отговаря анонимно в рамките на 24 ч. от публикуването на анкетата. Всеки въпрос се състои от 2 до 4 възможни отговора. След като потребителя гласува, ще може да вижда моментите резултати и да сравни своя вот с резултатите досега. След 24 ч. анкетата се затваря и резултатите са публични.

Онлайн бизнесът в Щатите също започна да се възползват от тази нова функция на Twitter. Начините, по които и вие можете да използвате туитър анкета за целите на вашия онлайн магазин са следните:

  • да използвате анкети, за да се допитвате до клиентите си относно съдържанието, което биха желали да им представяте в блога си. Анкетите могат да ви помогнат да сте по-отзивчиви към желанията на клиентите ви към вашия бранд. По-този начин генерирането на съдържание под формата на текст, видео или снимки ще бъде много по-целенасочено и ефективно, а вашият блог ще повиши потенциала си да се превърне в любимият сайт на вашите клиенти.
  • използвайте анкетите за забавление и задавайте ангажиращи въпроси. Това могат да бъдат актуални въпроси, които не са свързани пряко с онлайн магазина ви, но ще ангажират клиента, защото темата го вълнува. Например резултатите от предстоящ мач или впечатление за голямо събитие.
  • да получите обратна връзка за продукти. Попитайте последователите си в туитър в какъв цвят биха предпочели предстоящ продукт. Бързо можете да сондирате предпочитанията на потребителите и то безплатно. Ако получите категоричен резултат за желанията на клиентите си, можете добре да предвидите наличностите, с които да се заредите. По този начи ще оптимизирате вътрешното си управление на наличностите.

Още подходящи съвети за използване на туитър от онлайн търговци,.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>