3 мита за плащането с карти в онлайн магазин

Автор -

В комуникацията с търговци, които успешно продават с онлайн магазин от RAZ, често се е случвало да разбиваме митове, в които те вярват. Едни от най-широко разпространените заблуди са свързани с плащането с карти. Възможностите един търговец да получи плащане от клиент в онлайн магазина не са ограничени само до виртуален POS-терминал. Търговецът има много по-голям избор в начина, по който да таксува поръчка от картата на клиента си.

В онлайн магазините на RAZ.bg всеки клиент може да плати със своята карта. Търговецът има следният избор:

  • ePay плащане. Един от начините, чрез който вашите клиенти могат да платят чрез картите си е ePay. Това е българска система, която е много удобна и се управлява онлайн. Ползването й е широко разпространено, а интегрирането на метода за плащане в онлайн магазина не е обвързано с осъществяването на минимален оборот.
  • PayPal е друг избор, на който всеки търговец може да разчита, ако иска бързо и удобно да предложи плащане с карта на клиентите си. Интегрирането в RAZ.bg на практика е безпроблемно, а клиентите в цял свят имат доверие на PayPal и свързват този начин на плащане със сигурност и надеждност. Разликата е ePay се състои в това, че са необходими базисни познания по английски език.
  • Съществуват и други алтернативи, с които клиентът да заплати за поръчката в онлайн магазина със своята карта. Разберете повече за тях тук.

Друг мит, който е широко разпространен при плащанията с кредитни карти е свързан със сигурността. Истината е, че при дигиталните плащания винаги се изисква оторизация от собственика на картата и клиентите вече не се боят от това, че някой може да им открадне паролата и да им изтегли наличността в картовата сметка. Ползването на PayPal и ePay като посредник е допълнителна гаранция, че има трета страна, която следи сигурността и която ще съдейства при евентуално престъпление.

Третият мит е свързан със счетоводството. Как точно ще се завеждат в счетоводството на фирмата покупките с онлайн плащания и изобщо възможно ли е? Всъщност завеждането на продажбите в счетоводството е лесно, не е по-сложно от завеждането на обикновени покупки във физически магазин. Така че и тук кто търговец няма защо да се притеснявате.

Можете да прочете повече за плащанията в онлайн магазини тук.